Uleiul de masline combate osteoporoza

Uleiul de masline combate osteoporoza

Potrivit unui studiu de ultima ora, consumul de ulei de masline este in masura sa stimuleze celulele responsabile de formarea oaselor.

Osteoporoza este caracterizata de o pierdere a densitatii osoase si afecteaza mai ales femeile, in perioada post-menopauza. In prevenirea acestei patologii dieta este extrem de importanta, si asupra acestui lucru sunt de acord toti specialistii. Acum, un nou studiu realizat de cercetatorii spanioli de la Universitatea Cordoba, publicat in revista de specialitate „Osteoporosis Internationa”, a facut lumina asupra proprietatilor anumitor compusi ai uleiului de masline: polifenolii si oleuropeina, substante considerate capabile sa stimuleze celulele responsabile cu formarea oaselor.

In urma testelor, realizate de cercetatori in vitro, pe celule stem din maduva osoasa umana, s-a descoperit ca oleuropeina provoaca o amplificare a diferentierii celulelor osteoblaste si o reducere a diferentierii adipocitelor, celulele unde se inmagazineaza grasimea. O alta observatie demna de semnalat este cea care priveste exprimarea anumitor gene, corelata si aceasta cu productia de osteoblaste. „Datele noastre sugereaza ca oleuropeina, foarte abundenta in uleiul de masline, ar putea preveni pierderea densitatii osoase, asociata inaintarii in varsta si osteoporozei”, au concluzionat cercetatorii spanioli.
Sursa: La Stampa

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. Trackback: Uleiul de masline combate osteoporoza - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: