Dragostea pe net

A te indragosti pe internet sau a folosi internetul pentru a-ti gasi dragostea printr-un simplu search electronic este ca si cum te-ai minti singur si nu ti-ai accepta propria personalitate. Nu cred in cautari, dragostea nu vine cand o cauti si cu atat mai putin ca o poti gasi printr-un singur click.

Eu, personal, il declar nebun pe cel care crede ca poti cunoaste un om in totalitate doar prin mail-uri; da te poti indragosti de ceea ce iti povesteste un om pe net, dar el iti va oferi varianta cosmetizata, nu va fi niciodata sincer in ceea ce-l priveste. Dragostea o traiesti in lumea reala, langa oamenii care ii cunosti, care nu se cosmetizeaza doar pentru a-ti face pe plac, care nu vor sa fie ceea ce nu sunt, care nu sunt himere.

Statistic vorbind, doar 1% din cuplurile care s-au cunoscut pe internet supravietuiesc in timp.

Oricui i s-a intamplat macar odata in viata sa fi pornit o corespondenta cu un necunoscut aflat la celalat capat al tastaturii, din intamplare sau curiozitate. Ne indragostim de necunoscuti pentru ca speram ca ei vor fi asa cum ni-i imaginam, cum ni se prezinta si nu cum sunt ei de fapt.

In urma cu ceva timp cu greu mi-am scos din inima o iubire iluzorie ajunsa in inbox-ul meu datorita unor cunostinte comune. Mi-am dorit ca aceea persoana sa imi puna lumea la picioare, sa fie femeial care sa imi dea aripi, in ea sa imi regasesc eul, sa ma imbogatesc cultural, spiritual, material. Ea mi s-a descris ca fiind femeia perfecta, cel putin pentru mine. Era femeia realizata din toate punctele de vedere, atat de bogata incat sa-si permita calatorii, case, masini, extravagante de bun gust, oarecum libera si care, pe deasupra, scria sublim, povestea hipnotic si parea ca o depaseste pe DaVinci in complexitate. A durat luni de zile si, de fiecare data cand ii ceream un chip uman, ma trimitea catre himere. De fapt, asta si iubeam…o umbra.

O iubire virtuala ne periaza ego-ul prin mailuri romantice, poezii, dedicatii muzicale si o femeie virtuala construita dupa perfectiunea inchipuita de noi…dar in spatele acestor himere poate fi orcine (o femeie scunda, inculta, violeta, mincinoasa), cineva care sa nu corespunda imaginii create de noi si dorintele noastre.

Cel mai recomandabil este sa alegem femeia reala, chiar daca nu este cea mai frumoasa, cea mai destepta, cea mai bogata, cea mai romantica… Femeile cu care interactionam zi de zi macar sunt reale, ne pot lua in brate, ne pot saruta, ne pot mangaia, ne pot iubi, ne pot parasi, ne pot alina noptile de singuratate; pe cand iubirea virtuala ne poate oferi o femeie perfecta, o iluzie a perfectiunii…care va ramane in virtual.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: