Delta Dunarii

Desprinzandu-se lin de malul strajuit de casuta cu prispa spuzita de regina noptii,nasul coroiat al luntrei adulmecand parca mireasma scoicilor defuncte si a algelor putrede despica usor carnea aceea moale, frematanda, a apei din care se despleteau fuioare mici de spuma.
Barbatul aflat in luntrea pescareasca statea nemiscat cu privirea spanzurata de apusul de soare, pierdut ca un batran uitat in anticamera orelor ce urmau sa vina, tinandu-si in poalele camasii sufletului ganduri si amintiri, impletite ca ochiurile unei plase pescaresti.
Ca intr-un acces de nebunie soarele sfasiase asternutul imaculat al cerului, valatuci albi si pufosi itindu-se acum pretutindeni din albastrul botzit. Obosit dar si satisfacut totodata, soarele de august lenevea palid ca un fluture orb, agatat ca o tipsie pe cortina amurgului pregatindu-se sa se arunce beat de fericire in luciul apelor care-l ademeneau picurandu-i sovaielnic intre raze un cantec de leagan prin miile ei de buze nevazute.
Apa se strecura printre palmele intinse ale malurilor, chicotind subtire gadilata de vaslele ce incepura sa maseze calm si ritmic pielea ei lucioasa de sarpe enorm. Gemetul ritmic al carligelor, leganand vaslele ce pareau a se topi la atingerea cu apa, trezea din cand in cand tipatul mirat al unei perechi de rate salbatice ce mergeu leganat prin stufarisul malurilor, de parca ar fi avut pampersii uzi.Un card de ciori patau vazduhul ca un pojar de bubite mici badijonate de o mama grijulie cu tinctura de iod.

***

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: