Ce vrea marea finanta mondiala de la Romania ?

In timp ce noi romanii suntem hipnotizati de campania electorala, marile grupuri financiar-bancare transnationale trag sforile papusilor politice si se pregatesc sa cumpere toate activele majore ale tarii, in regim de solduri si mormane de fier vechi.

Va invit sa urmariti o discutie purtata de un roman cu un bancher austriac, pe tema scenariului pregatit Romaniei pentru viitor si va las sa trageti singuri concluziile. Banca unde lucreaza acest om nu conteaza, ce conteaza este strategia ampla, pusa la cale peste capetele noastre, de multinationala caracatita financiar-bancara mondialista.

CAZ: Cum mai sta acum banca si grupul tau financiar ? Sunteti pe profit, dar veti mai recupera imprumuturile date statului roman ?

Bancher : Suntem un pic incordati, insa extrem de motivati, intrucat asteptam producerea momentului la care lucram de mai bine de 10 ani; Banca noastra si-a redus extrem de mult expunerea in Romania, a inchis robinetul creditarii, si am trimis catre headquarter-ul grupului, mare parte din cantitatea de euro colectata; Repet, asteptam acum producerea rezultatului muncii noastre, in cadrul unui plan la care participa extrem de multe grupuri financiare si bancare.

CAZ: Adica concret in ce consta acest rezultat pe care il asteptati ? Sperati in revenirea economica a tarii ? Cand veti relua creditarea ?

Bancher : Naivitatea este o slabiciune de caracter a romanilor; Ma intrebi daca speram in revenirea economica a tarii ? Pai noi speculam si vom castiga enorm de multi bani, tocmai in momentul in care, economia nationala romaneasca, va atinge fundul cel mai de jos al graficului. Himerele legate de cresterile economice din 2010, sunt lansate concertat de analisti, pentru ca aceasta este o parte a strategiei noastre, pentru a ne maximiza profitul pe care il vom face, cand balonul speculativ imobiliar si al cursului valutar, ne va indica faptul ca suntem pe trendul castigului maxim. Ma intrebi daca vom relua creditarea ? Creditarea in Romania, s-a facut cu cap; Este adevarat, ca si guvernarea din 2007-2008 ne-a ajutat enorm, atunci cand, ne-am consolidat si ne-am asigurat prin intermediul creditului de consum, dependenta totala a populatiei active, a fortei de munca romanesti;

CAZ: In ce sens v-ati asigurat dependenta lor totala ?

Bancher : Simplu, populatia Romaniei, romanul in general, are un singur bun de pret, care ne intereseaza pe noi bancherii : activele imobiliare. Mai exista si forta de munca a individului, insa aceasta, abia dupa ce l-ai prins in mreje este utila de speculat, pentru ca acel individ va munci perpetuu pentru noi si destul de ieftin. Trebuia sa ajungem cumva la aceste active imobiliare. Normele BNR si legile, nu ne-au permis sa acordam masiv credite ipotecare, plus ca aceste credite ipotecare, nu erau extrem de avantajoase pentru noi; Asa, ca am profitat de lentoarea in decizie a BNR, si am investit masiv in publicitate pe segmentul creditului de consum. Stiam inca de la bun inceput, faptul ca, cei carora le acordam credite de consum, nu vor avea resurse sa le restituie, astfel, incat, coroborat cu faptul ca, criza financiara va lovi si Romania, am calculat totul extrem de bine; Nu trebuia sa fii geniu bancar, ca sa iti dai seama ca intr-o tara precum a voastra, pur si simplu, efectele crizei urmau sa fie devastatoare pentru ca: unu, nu mai produceati mare lucru; doi, pietele emergente sunt dominate de multinationale, legate de grupurile financiare si bancare pe care noi le reprezentam si trei urma sa aveti in 2009 un guvern slab si un an electoral in care, pe fondul disputelor politice, era de anticipat ca va veti sapa singuri groapa.
La acest din urma punct recunosc ca a trebuit sa ne implicam, pentru ca, daca in anul 2008, actualul presedinte avea o cota de popularitate de vreo 60 %, noi trebuia sa incingem campania, pentru a impinge politicienii sa ia masurile pe care noi le asteptam.

CAZ : Ce masuri asteptati sa ia politicienii ? Adica ati manipulat partidele, candidatii, ca sa va atingeti voi scopurile ?

Bancher : Adrian, hai sa ne gandim putin. Noi nu a trebuit decat sa incingem spiritele, si sa creem un cadru in care, oponentul in alegeri al actualului presedinte, sa recupereze handicapul de imagine, astfel incat sa creem romanilor si politicienilor, impresia unei lupte stranse; Iar de aici pana la luptele politice din Parlament, care au intunecat mintile tuturor partidelor a fost doar un pas, insa decisiv a fost momentul in care tara voastra a intrat in deriva multumita guvernului Boc.
Acum, in acest moment, orice guvern este legat ombilical si total de noi. Are nevoie de banii nostri, pentru a plati salariile, pensiile si toate celelalte necesitati… Voi v-ati ales cu spectacolul din presa, noi ne alegem cu castigul si puterea reala. Practic Romania este a noastra, iar dependenta voastra de noi va deveni totala. Actualul presedinte, ne-a pus putin in dificultate, atunci cand a venit cu guvernul PSD-PDL, pentru ca ceea ce noi ne doream era instabilitate economica si politica. Nu a trebuit insa sa presam foarte mult pentru ca ruptura la nivel guvernamental sa se produca, sa cada guvernul, sa se amane sosirea transei de bani de la FMI, pana la urma, mizand pe mentalitatea colerica romaneasca, am reusit.

CAZ: Credibil! Este evident ca majoritatea romanilor sunt naivi si fac din tantar armasar, dar hai sa revenim putin la acea legatura intre casele romanilor si creditul de consum.

Bancher : Iti spuneam ca in 2004-2008, am dat masiv credite de consum; am dat bugetarilor, am dat angajatilor din sectorul privat; Atractia era mare, intrucat nu trebuiau sa prezinte garantii, insa noi stiam ca in 2009, ne vom atinge scopul. Si, in 2009, intr-adevar, pe fondul crizei financiare si economice, au explodat restantierii. Asta inseamna ca oamenii nu si-au platit ratele catre noi, iar noi am trecut la executarea silita; Aici am avut iar nevoie sa ne concertam eforturile, astfel incat, sa nu existe grupuri financiare romanesti, companii sau persoane private cu lichiditati, care sa ne strice planurile. Riscam sa ne trezim ca vin sa cumpere activele imobiliare scoase la vanzare; Asa ca a trebuit sa lovim si mediul de afaceri privat, pentru ca oamenii de afaceri, sa se lupte pentru supravietuire si sa nu aiba lichiditati, pentru a nu putea cumpara nimic; A trebuit sa-i facem sa devina preocupati de grija zilei de maine, si sub spectrul falimentului… ne-am eliminat competitorii. Seful BRD-Societe General spunea intr-un ziar financiar romanesc ca este momentul sa ne eliminam competitorii; Exact asta am facut, am eliminat competitori autohtoni din jocurile economice romanesti ;

CAZ: Ati eliminat concurenta autohtona, blocand creditarea pentru firme si blocand piata executarilor silite ?

Bancher : Corect. Si nu a fost greu. Pe o piata interna gatuita de blocajul financiar, firmele romanesti au fost sufocate de lipsa lichiditatilor, iar guvernul din 2009 a fost lasat fara nici o posibilitate de a-si asigura resursele financiare; Daca intr-o tara guvernul nu are bani pe care sa-i injecteze in economia nationala, iar noi bancherii, va blocam accesul la credite, firmele ajung fix ca o gradina de flori, expusa arsitei zilnice, pe care nu o mai uda nimeni, si care pana la urma va muri; De aceea spuneam ca a trebuit sa ne agitam putin pentru a impiedica acest guvern din 2009 sa puna in aplicare masurile economice, si sa abatem atentia asupra luptei din campania electorala. Dupa ce ne-am asigurat ca pur si simplu nu va exista riscul sa apara intrusi care sa cumpere activele imobiliare, case, terenuri, scoase la vanzare de executorii nostri bancari, am inceput sa trimitem pe banda rulanta dosarele celor care au luat credite de consum, catre executori. Nimeni nu a sesizat faptul ca, nu ne interesa de fapt sa le vindem casele, ci sa manipulam piata imobiliara, sa o tragem in jos, asigurandu-ne in acelasi timp, ca la momentul potrivit, cand curba prabusirii imobiliare va atinge cel mai de jos nivel, grupurile noatre financiare, sa cumpere masiv si la preturi de nimic aceste active;
Te asigur Adrian ca in spre sfarsitul lui 2010, un apartament cu trei camere care in 2008 era evaluat la 150.000 euro, va fi scos la vanzare, la executare silita, la preturi de sub 30.000 de euro si nu va veni nimeni sa cumpere, pentru ca in 2010 toti vor fi preocupati sa tina bani deoparte pentru ziua de maine; Va fi momentul perfect sa cumparam totul pe nimic. Romanii vor deveni chiriasi in propriile case, pentru ca acesta a si fost obiectivul nostru primordial, si anume achizitiile la preturi infime. Pentru asta era obligatoriu sa ducem piata imobiliara la un maxim, pentru ca pe fondul prabusirii acesteia, noi sa culegem caimacul. Si la plan se adauga si presiunea pe moneda voastra nationala.

CAZ: Ce presiune? Vad acum ca leul se intareste, desi, intr-o tara care nu produce, aflata in criza politica, lovita de criza financiara, nu imi explic care poate fi suportul de intarire a leului.

Bancher : Pai este vorba de aceiasi reteta, care se invata la orice curs de MBA. Asa cum piata imobiliara a fost dusa de noi la maximuri ireale, pentru ca trebuia sa va dam credite la valori foarte mari, ca sa aveti pe urmatorii 30-40 ani de platit rate uriase catre noi, pentru a deveni in acest interval de timp, atat proprietarii caselor voastre, dar si asigurandu-ne ca veti munci voi si familiile voastre pentru noi, pentru a plati aceste rate ireale, tot asa, bula speculativa a monedei nationale, trebuie manipulata , insa in sens invers. In cazul speculatiilor pe moneda nationala, trebuie sa ducem leul la un nivel minim, cat mai mic posibil, lasandu-l apoi sa explodeze, sa urce la valori mari, valori reale, undeva catre peste 8 lei pentru un euro. Adica vom face euro atat de scump incat, sa nu va puteti permite sa cumparati activele imobiliare scoase la executare silita, nici cand ele vor avea valori in euro, relativ mici, dar si pentru ca, micimea salariilor romanilor, salarii platite in lei, sa faca din rata catre banca, un cosmar al vietii de zi cu zi. Totul legal, profitand de naivitatea generala, de ternele lupte politice si de tot acest context romanesc, care din 2006 lucreaza pentru noi si in interesul nostru.

CAZ: Asadar totul este componenta a unui plan. Cand incepe partea finala ?

Bancher : In ciuda revenimentului inregistrat de alte active din aceeasi clasa de risc in ultimele zece luni, leul nu are cum sa participe la aceasta revenire, fiind evident pentru orice incepator, ca este totul o bula speculativa; „Investitorii urmaresc cu ingrijorare mai intai derularea acordului cu Fondul Monetar International, iar mai apoi turbulentele de pe scena politica”- spunea Koon Chow, analist la Barclays Capital, una dintre cele mai mari banci de investitii britanice.
El considera ca euro ar putea sa coboare pentru un timp sub 4,1 lei. Balon de sapun, care este un element al sarjei finale de cumparare a Romaniei la OUTLET. Pentru ca de fapt, prin incingerea campaniei electorale, noi avem acoperirea perfecta si nimeni nu mai are timp sa ne strice planurile.

CAZ: Ce veti face cu atatea active, cu imobilele romanesti ?

Bancher : Pai este esential sa controlam aceste active, intrucat, ele sunt o moneda de tranzactionare pe pietele internationale; Uitati-va la Dubai acolo unde expunerile bancilor noastre, se lovesc de nevoia de a acoperi pierderile; Pierderile se acopera prin cresterea ritmului de exploatare a muncii celor care au credite la banci; Ei trebuie constransi sa lucreze mai mult, si sa plateasca rate mai mari catre noi; Avand in mana bunul cel mai de pret al unui om, locuinta, acesta va munci pentru noi; Recreem astfel sistemul sclavagist perfect, in care aparenta de libertate, in care mintea si atentia cetateanului este atrasa de lupta politica, fara ca cineva sa mai aiba timp sa se gandeasca la ce li se intampla cu adevarat. Iar cand se vor trezi va fi de fapt foarte tarziu; Noua ne trebuie sa exploatam forta de munca a voastra , sa va impingem sa munciti mai mult ca sa ne platiti noua mai mult.

CAZ: Mai am o intrebare: Spuneai ca ati contribuit la incingerea campaniei electorale, pentru ca trebuia sa saditi samanta unei confruntari politice puternice, intrucat instabilitatea politica era necesara; Concret, ati platit politicieni romani sa puna umarul la actuala criza politica?

Bancher : In mod evident, in 2008 si 2009 am sprijinit si sustinut politicieni care aveau acces la fraiele guvernarii, ca sa fim lasati sa derulam amplul program de acordare masiva a creditelor. In 2009, fiind an electoral, principala noastra grija a fost sa alimentam puternic aparitia unui contracandidat puternic pentru actualul presedinte, care avea o anumita cota de popularitate, si am reusit. Mult mai usor si mai ieftin decat ne imaginam. Sa ne intelegem: noua nu ne pasa cine va iesi presedinte, pentru ca sunteti la mana noastra oricum… la nivel guvernamental. A fost mai usor pentru ca, aveti in Romania o pasiune extrem de mare, sa va consumati energiile fix in directiile care nu va aduc nici un avantaj si care va ingroapa sansele la un viitor mai bun. Suntem si noi uimiti de modul in care, marea masa a jurnalistilor, ne-au facut misiunea mult mai usoara, implicandu-se in aceasta campanie electorala emotional, doar pe fondul ideii ca actualul vostru presedinte trebuie dat jos, fara sa aiba nici un fel de viziune economica asupra realitatii.
Repet, noi doar am alimentat ascensiunea unui oponent cat de cat puternic pentru dl. Basescu, si restul l-a facut mass-media si naivitatea voastra. Anul 2010 ne va aduce si rasplata pentru munca depusa de noi in ultimii 5 ani, pentru ca vom aduce Romania la statutul de tara total si, cel mai important, ireversibil dependenta de fraiele sistemului nostru financiar-bancar. Nu vreau sa par cinic insa, in 1989, toate activele tarii erau ale „clasei proletare”, adica de fapt ale nimanui, fiind controlate de o mana de oameni care decideau in aceasta tara si pentru a caror bunastare, muncea intreaga natiune; La 20 de ani, veti fi ajuns fix in aceeiasi situatie, adica nimic nu va fi in proprietatea voastra si veti munci din nou sa va platiti datoriile. Iar economia nationala va fi dominata de multinationalele controlat indirect tot de noi, in vreme ce falimentele firmelor romanesti, detinute de romani, vor continua si in 2010 , intrucat fara finantare, fara credite, si cu un guvern care n-are resurse financiare si habar n-are sa guverneze, nu exista sanse de vietuire normala. Astfel incat, romanii vor avea doar doua optiuni : angajati la stat, sau angajati la multinationalele straine; In ambele variante, numai noi castigam.

1 comentariu (+add yours?)

  1. Case de vanzare
    Apr 24, 2011 @ 19:48:33

    Interesant postul tau. Zilele urmatoare o sa parcurg mai multe.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: