Romania este tara noastra, ea nu este o vaca buna de muls!

Romania este tara noastra, ea nu e vaca buna de muls a jefuitorilor !

Dragul meu prieten online,
Iti multumesc pentru faptul ca existi in viata mea!
Citeste cu rabdare si cu atentie si daca voi considera ca ceea ce am scris aici este adevarat si mai ales util societatii, daca vrei cu adevarat sa traim bine cu totii, implica-te si militeaza activ pentru schimbarea in bine a tarii si incepe prin a da mai departe acest mesaj la toti prietenii tai!

Beneficiem cu totii de conditii de munca si de viata care sunt departe de ceea ce si-au dorit tinerii care si-au jertfit viata in decembrie 1989 pe altarul sperantei intr-un trai mai bun, adica cel mai de pret dar primit de la Dumnezeu.
Traim in Romania care este o tara europeana cu o istorie care ne prezinta ca un popor stravechi care a avut un rol important in stabilitatea politica si echilibrul de forte in Europa, o tara cu vechi traditii mestesugaresti, culturale si spirituale.

Care este motivul pentru care milioane de romani traiesc sub pragul de subzistenta?
Care este motivul pentru care in perioada asta de tranzitie Romania a pierdut peste 23 milioane de oameni ( avorturi, decese si emigrati sau plecati la munca in afara) ?
Care este motivul pentru care orasele si satele noastre arata jalnic?
De ce avem un PIB si un nivel de trai al populatiei atat de mici, cand avem resurse bogate ale solului si ale subsolului, dar mai ales resurse umane cu o buna pregatire si o bogata experienta profesionala ?
De ce s-a distrus aproape tot ce era bun inainte de decembrie 1989, adica:
-industria care producea multe bunuri apreciate la export,
-agricultura care dadea productii record la hectar si care exporta masiv produse agricole de cea mai buna calitate pe piata vest europeana,
-turismul, care aducea in tara multi turisti straini si ca atare un profit considerabil in valuta,
-comertul exterior care a perfectat multe contracte cu parteneri straini din toata lumea pentru exportarea produselor industriale si agricole romanesti si care aducea astfel multa valuta in tara, ca un rezultat concret al muncii nostre a tuturor romanilor?

In perioada de dictatura ceausista noi toti oamenii muncii am construit o tara cu o activitate economica eficienta, care a platit datoriile externe care atunci erau mici comparativ cu cele de azi, activitate economica care in 1989 a facut posibila acumularea a 4 miliarde de $ la care trebuie sa adaugam si pe multe altele pe care Romania le-a primit dupa dec. 1989 in baza contractelor economice si a livrarilor la export aflate in derulare in anul 1990, insa sistemul a creat „OMUL NOU” care este hot, lacom, mincinos, parsiv si fara Dumnezeu!
Acest „OM NOU” a distrus in ultimii 20 de ani in Romania tot ce s-a construit tot in aproximativ 20 de ani intre anii 1965-1989 si nu a mai pus in locul sistemului vechi, unul nou care sa aibe aceeasi eficienta economica.

Concluzia mea este ca motivul tuturor acestor nenorociri care s-au abatut asupra noastra este: mentalitatea umana actuala, caracterul urat si calitatea umana indoielnica a multora dintre concetatenii nostri care confunda avutia nationala cu avutul propriu, dar mai ales atitudinea de nepasare a noastra a tuturor fata de tot ce se intampla in comunitatea noastra sociala, si de neimplicare in luarea deciziilor importante pentru noi si familiile noastre!
Tocmai aceasta atitudine de nepasare si de neimplicare a noastra a permis si facut posibil ca anumite grupari sociale si politice sa poata sa-si promoveze exponentii lor pe scara sociala si politica, persoane care s-au dovedit pana la urma ca au fost corupte si lipsite de scrupule, deoarece in calitatea de reprezentani ai nostri, ai statului si ai poporului roman au avut grije doar de interesele lor proprii sau de grup si nu de interesele comunitatii sociale din care faceau parte si pe care o reprezentau, de interesele natiunii romane.
Trebuie sa ne schimbam urgent aceasta mentalitate si atitudine de nepasare si sa ne implicam activ in viata social-economica si politica a tarii si sa promovam ca reprezentanti ai nostri persoane cu un caracter frumos si integru, persoane capabile si valoroase si sa nu mai acceptam sa fim reprezentati de oameni incapabili sa respecte legea, sau sa faca deosebirea intre bunul comunitatii sociale si cel personal!
Este absolut necesar sa stabilim urgent niste legi si norme de comportament si de convietuire sociala pe care apoi sa le respectam cu totii fara nici-o exceptie indiferent de pozitia economica, sociala sau de functia ocupata in Administratia Locala sau de Stat.
Se impune sa dam un nou sens existentei noastre, sa punem accent pe educatie si pe buna comunicare, sa redefinim notiunile de respect de bun simt!
Trebuie sa depistam aptitudinile oamenilor si in mod special ale copiilor, sa le dezvoltam si sa le utilizam apoi la un nivel superior pentru ca sa produca valori spirituale si materiale; se impune ca o necesitate absoluta sa utilizam toate resursele nationale si in mod special cele umane si astfel energia tineretulul sa fie canalizata pe directia productiva si a creatiei dupa principiul: „nu stii te invatam, nu poti te ajutam, nu vrei te determinam!”, deasemenea trebuie utilizata la maxim experienta profesionala si de viata a persoanelor mature sau in varsta, pentru ca energia impreuna cu experienta constituie motorul principal de propulsare a economiei nationale.
Informatia, inventia si inovatia stau la baza dezvoltarii tehnologice si industriale a unei tari si de aceea trebuie sa dam importanta cuvenita inteligentei creatoare a resurselor umane cat si informaticii si cercetarii stiintifice.
Orice cetatean trebuie sa aibe cadrul legal, suportul juridic, tehnic si moral, precum si sustinerea financiara, necesare pentru desfasurarea unei activitati productive sau de prestare servicii prospere atat in sectorul de stat cat si in cel particular, precum si pentru indeplinirea tuturor aspiratiilor sale.
Printr-o publicitate eficienta determini populatia sa pofteasca, sa doreasca sa achizitioneze diverse bunuri, iar apoi prin conditiile de munca si de finantare create le dai oamenilor posibilitatea sa si cumpere aceste bunuri, pentru ca activitatea economica rentabila presupune existenta unei piete bune de desfacere si ca atare nu poti sa vinzi nimic unor oameni care nu au bani sau care nu-si doresc nimic si stau 24/24 ore deprimati, bolnavi, beti sau drogati.
Deasemenea trebuie sa se termine odata cu acest blocaj financiar, pentru ca banul este precum hemoglobina care circula prin arterele corpului uman si duce oxigenul care este atat de necesar vietii la toate organele.
Ca atare reforma intr-o tara trebuie sa inceapa cu educatia si cu sanatatea, pentru ca sa existe atat oameni educati si instruiti din punct de vedere profesional, cat si mai ales sanatosi din punct de vedere fizic, mintal si sufletesc, pentru ca sa fie apti de munca, pentru ca doar prin implinirea aspiratiilor sale prin munca sa, se poate realiza un om in viata, doar asa poate sa aiba un trai decent si sa fie fericit.
Nu este suficient sa dorim sa traim bine, trebuie sa ne si straduim ca sa ne facem o viata mai frumoasa si in acest sens trebuie sa descoperim, sa dezvoltam si sa promovam valorile umane nationale autentice , care sa traga dupa ele intreaga populatie a tarii spre bunastarea generala.
Imaginea unei tari este ca si o oglinda care reflecta spiritualitatea si valorile sale nationale.
Valorile umane sunt cele mai de pret pentru ca ele prin inteligenta si activitatea lor creatoare sunt cele care construiesc, produc bunuri de larg consum, creaza valori spirituale, valori materiale si bunastare nationala, valorile umane conduc la dezvoltare, iar non-valorile sunt cele care distrug, dezbina si saracesc comunitatea lor sociala, conducand la recesiune economica.

Un om gospodar stie ca trabuie sa se ingrijasca cu cea mai mare atentie si dragoste de plantele pe care le-a cultivat in gradina sa pentru ca acestea sa dea o recolta bogata si din acest motiv smulge-pliveste buruienile care dauneaza plantelor si distrug recolta.
Noi romanii am procedat tocmai pe dos:
ne-am ingrijit cu cea mai mare atentie si dragoste de buruieni le-am creat conditii sa invadeze si sa distruga totul in jurul lor si am zmuls plantele care aveau capacitatea sa dea roade bogate, adica am promovat non-valorile care au distrus tara din punct de vedere economic, care au dezbinat si saracit populatia si am blocat valorile umane autentice prin crearea unui cadru legislativ, cat si a unui sistem social si economic restrictiv-distructiv pentru ca resurselor umane valoroase sa li se ingradeasca posibilitatea de a se manifesta si de a crea bunastarea nationala.
Trebuie sa avem cu totii in fata noastra un obiectiv national precum realizarea unei reforme economice si sociale adevarate care sa conduca la dezvoltare tehnologica si industriala a tarii, la prosperitate economica generala a populatiei si la progres social.
Trebuie sa eliminam din administratia publica, locala si de Stat, non-valorile, birocratia, coruptia, hotia si minciuna, cat si mai ales sa ne mobilizam cu totii ca sa inlocuim sistemul restrictiv, de constrangere si de franare a activitatilor economice cu unul diametral opus acestuia, prin promulgarea de legi dinamizatoare din punct de vedere economic, de stimulare a creativitatii si a activitatilor economice.

Sunt inginer de profesie si am o bogata experienta practica acumulata in cei 35 de ani de munca, atat in sectorul de stat in domeniul energetic cat si in cel particular in multe alte domenii de activitate de la activitati comerciale si de prestari servicii la activitatea de cercetare stiintifica si aplicata si de la marketing la management.
Pregatirea profesionala superioara si experienta de munca imi permit sa elaborez solutii tehnice pertinente pentru ca Romania sa arate in scurt timp ca si Elvetia si pentru ca toti romanii sa traiasaca cu adevarat bine si sa aibe canditii de munca si de viata la nivel occidental si un trai decent aici la ei acasa, pentru ca totii romanii sa fie egali in fata legii fara favoritisme sau discriminari sociale, etnice sau de alta natura.

Pentru inceput propun sa dam cu totii o proba de caracter, cinste si de bun simt.
Avand in vedere marea TEAPA nationala care se pregateste romanilor prin masura de reabilitare termica a locuintelor prin placarea peretilor exteriori cu polistiren, la costuri de 1000 euro/apartament mult umflate, pe care trebuie sa le suporte populatia, costuri care acopera toata lucrarea si mai raman inca pe atatia bani si despre care ni s-a spus ca reprezinta doar 20% din costul total al lucrarilor si ca restul de 30% din cost va fi suportat de Administratia locala=primarii, iar 50% de catre Statul Roman.
Insa se scapa in mod voit din vedere faptul ca o astfel de lucrare nu poate sa coste mai mult de 500 euro tinand cont de reducerile de preturi mari pe care le practica la livrare en-gross furnizorii de materiale de constructii fata de magazinele pe profil.
Ca atare suma de 500 euro ceruta actualmente in plus fata de costurile reale x 2.400.000 de utilizatori de energie termica produsa si livrata in sistem centralizat, existenti in Romania = 1,2 miliarde euro = TEAPA nationala data cetateanului roman, adica contribuabilului la bugetul de Stat.
BRAVO domnilor bugetari!

Eu ca si specialist in domeniu ma angajez sa ofer consultanta si solutii tehnice de specialitate care sa produca aceleasi afecte de reducere a pierderilor de caldura spre exteriorul locuintelor, de reducere a energiei termice consumate si implicit a facturii de plata emisea de RADET cat si a emisiilor in atmosfera de gaze cu efect de sera, solutii tehnice care insa sa micsoreze de 100 de ori costurile actuale, adica reabilitarea pe care o voi propune sa se realizeze practic la un cost total de cca.10 euro/apartament in loc de 1000 euro cat se prevede actualmente pentru lucrarile de reabilitare termica a locuintelor prin placarea peretilor exteriori cu polistiren.
Ce spuneti, este bine asa?
Eu voi da acest test de capacitate in fata voastra cu toate implicatiile majore, economice si de mediu care vor rezulta din aplicarea acestor solutii tehnice in practica, de la reducerea consumului de energie termica reducerea facturilor lunare la energia termica consumata pentru incalzirea locuintelor, de la reducerea de consum de combustibil cu cca.30% in Centralele termice, cat si a noxelor evacuate la cos in atmosfera, la reducerea importurilor de gaze si de petrol, la protejarea mediului inconjurator si a sanatatii populatiei, insa daca ganditi si doriti asa cum gandesc si doresc si eu sa traim cu totii bine aici la noi acasa, va trebui insa sa va implicati si voi pentru ca sa reusim impreuna sa schimbam in bine situatia actuala si pentru ca sa beneficiati de aceste facilitati va invit sa vizitati pagina:
[nickname]http://www.myspace.com/488838489[/nickna- me]
si sa inscrieti gratis Asociatia dvs.de proprietari in „UGO.APROM”, facand click pe butonul Add to Friends.

Voi continua pe mai departe munca mea de cercetare pentru eficientizare energetica nationala si pentru protejarea mediului inconjurator, pentru o reforma economica si sociala eficienta, activitate care sa aduca Romania pe o pozitie economica si cu un nivel de trai similare cu ale Elvetiei, insa nu pot singur sa fac nimic,
ca sa reusim sa realizam acest obiectiv important pentru noi toti, pentru Romania, este imperios necesar sa fim cu totii solidari in gandire, simtire si in actiune si sa mobilizam astfel vointa nationala!
Dezbinarea actuala trebuie inlocuita cu unitatea de gandire si de actiune.

Nu vreau sa fiu presedinte, guvernant, sau parlamentar, nu vreau sa ma reped la „ciolan” sau la „cascaval” , tot ceea ce doresc este sa fiu util societatii, sa servesc interesele comunitatii sociale din care fac parte, sa-mi pun priceperea, munca si energia in slujba poporului roman si a tarii mele Romania!
Stiu ca pentru cei mai multi dintre locuitorii acestor tinuturi mioritice ciolanul si cascavalul sunt gustoase, acestea imi plac si mie insa nu concep sa le fur de la gura bietilor copilasi sau a unor oameni saraci, ci sa le cumpar cu bani obtinuti din munca mea, cinstita.

Hai sa auzim numai de bine si sa fim cu totii fericiti aici la noi acasa, depinde doar de noi, e cam tarziu dar inca se mai poate!
Laurentiu-Iulian Popa

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: