Zăpada

Probabil că ştiţi bancul cu blonda care în Hawaii a avut parte de 30 de cm de Zăpadă. Cu z mare, pentru ca respectiva zăpadă era un negru… Probabil c-o stiţi şi pe-aia că dacă are 30 cm nu e albă :)

Dar nu bancuri vreau să spun azi…
Autorităţile din România se încăpăţânează precum catârul într-o zi caniculară să accepte faptul că iarna (c-aşa-i la noi la Temperaţi) ninge. Şi nu ninge 3 fulgi care se topesc singuri. Nuuu, ninge ca-n Hawaii, aşa, de vreo 30 de cm cel puţin.
Veşnic nepregatiţi, edilii noştri se burzuluiesc, se agită, se foiesc, plătesc amenzi… Asta e, noroc că e aglomeraţie şi tasează maşinile zăpada. :)

Ce mă distrează cel mai tare este stilul românesc în astfel de cazuri. De bine, de rău, se curăţă carosabilul. Normal că spre bordură sau pe l-ngă maşinile parcate se formează ditamai troianul, tasat bine.
Ei, şi vine românaşul nostru care ţine musai să plece cu maşina (îl înţeleg pe deplin, e cald şi bine în maşina, muzica merge…) şi se apucă să cureţe zăpada pe cei 20 de cm patraţi necesari să-şi scoată bolidul. Mai mult nu, că e efort şi nu se merită. Ce face el cu zăpada respectivă? Simplu, o aruncă la loc în şosea, că se topeşte ea acolo…

Stau şi mă întreb de ce ne mai plângem că nu se curăţă străzile. Paiul din ochiul altuia e problema noastră cea mai mare…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: