De ce plătesc bărbaţii pentru sex

Deşi spun că nu le face plăcere, bărbaţii continuă să apeleze la prostituate

Deşi spun că nu le face plăcere, bărbaţii continuă să apeleze la prostituate

700 de bărbaţi incluşi într-un studiu internaţional au mărturisit de ce dau bani pentru sex. Poftele de moment, nevoia de diversitate sau o relaţie care nu-i satisface îi fac pe bărbaţi să apeleze la serviciile prostituatelor.

Ben, unul dintre participanţii la studiu, spune că sexul pe bani nu-i oferă nicio satisfacţie, dimpotrivă. „Sper că discuţia asta mă va ajuta să-mi dau seama de ce fac asta”, i-a spus bărbatul în jur de 30 de ani jurnalistei Julie Bindel de la „The Guardian”, unul dintre cei care au realizat interviurile pentru sondajul din Marea Britanie.

Dintre cei 103 bărbaţi intervievaţi la Londra, cu vârste între 18 şi 70 de ani, mai mult de jumătate se aflau într-o relaţie cu o femeie sau erau căsătoriţi atunci când s-au culcat cu prostituate. Cei mai mulţi (71%) au spus că se simt vinovaţi sau ruşinaţi să cumpere sex, dar continuă să apeleze la prostituate şi să ascundă acest obicei de cei din jur.

Surogat de parteneră

Jurnalista de la „The Guardian” a intervievat 12 dintre bărbaţii incluşi în cercetare şi a primit răspunsuri surprinzătoare. Alex a recunoscut că sexul cu prostituate îl face să-şi simtă sufletul gol, dar nu ştie cum să ajungă să aibă o relaţie reală cu o femeie. „Prostituata ideală pentru mine este cea care nu se comportă ca atare, care joacă rolul unei prietene, unei partenere, şi nu face totul mecanic”, spune el.

Un alt bărbat a dat un răspuns îngrijorător întrebat dacă femeile pe care le plăteşte să facă sex simt vreo plăcere. „Nu vreau să-i facă plăcere”, a spus Darren. „O plătesc şi este treaba ei să mă facă pe mine să mă simt bine. Dacă s-ar simţi şi ea bine, m-aş considera păcălit.”

Mai mulţi bărbaţi i-au spus jurnalistei că ar simţi nevoia să violeze o femeie dacă n-ar putea plăti pentru sex. „Un bărbat care are nevoie disperată de sex ar putea viola”, i-a spus unul dintre intervievaţi. Aproape jumătate dintre cei incluşi în studiu au spus că se ajunge la viol atunci când bărbaţii nu-şi mai pot controla instinctele – 16% au recunoscut că ar viola femei dacă ar şti că nu sunt prinşi.

Motivele bărbaţilor

Cei mai mulţi dintre participanţii la studiu (32%) au spus că dau bani pentru sex ca să-şi satisfacă poftele de moment şi să se distreze. Alţii (21%) vor diversitate şi să-şi poată alege partenerele după anumite criterii. Pe unii (20%), relaţia în care sunt nu-i satisface sexual sau emoţional, alţii preferă sexul fără obligaţii (15%) sau să încerce ceva nou (8%).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: