Terorismul armatei albe – Chemare la unire pentru demnitate

Reprodus din http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-06-01&am…

Pe de alta parte, pasagerii care se intorc din SUA pe Aeroportul „Henri Coanda” din Capitala, cu noile curse directe introduse luni, vor fi supusi unui control epidemiologic inainte de coborarea din avion, au precizat reprezentantii Ministerului Sanatatii. „Toti pasagerii care vor veni cu aceste curse directe, ale companiei Tarom, vor fi consultati de medicii specialisti, pentru a determina daca prezinta chiar si cele mai mici simptome ale infectarii cu virusul gripal A/H1N1, cum ar fi secretii nazale apoase sau rosu in gat”, au precizat, luni, reprezentantii ministerului.

Este bine cunoscut ca armata alba vorbeste o limba de lemn.
In acest caz, ei se fac ca au uitat un termen chiar din limba lor preferata?
Patognomonic.
Simptomele pe care ei le insira mai sus nu sunt patognomonice – adica nu prezenta lor nu implica in mod necesar prezenta virusului supus vanatorii de vrajitoare.
Din nou ma vad nevoit sa mentionez ca ma simt direct amenintat.

In cazul meu, „rosu in gat” a fost (si inca mai e si acum uneori) conditia mea „naturala”, iar in ceea ce priveste „secretii nazale apoase”, acestea imi pot fi provocate in mod aleatoriu de contactul cu senzatia de frig (uneori chiar numai imaginand senzatia de frig). Cu singuranta ca ar putea fi provocate de frigul intretinut de instalatia de conditionare a aerului din avion!
Iata cine sunt noii teroristi – armata alba gata oricand sa inhate un nevinovat si sa-l incarcereze ca pe un „dusman al omenirii”! Ne putem trezi ca, intorcandu-ne din deplasarile in interes de serviciu, in loc sa ajungem acasa sau la masa de lucru suntem luati pe sus si dusi cu forta in inchisorile armatei albe, in urma unui capriciu al „examinatorului epidemiologic”!

Domniile voastre, care cititi si poate va amuzati, sunteti de acord ca, prin lipsa de atitudine civica sau politica, sa tolerati ca armata alba sa faca victime pe nedrept?

Probabil ca da, in masura in care unii dintre dumneavoastra faceti parte din elite sau va aflati sub protectia lor.

Chemare la unire pentru demnitate

Adresez un apel celor care se afla la fel ca mine in activitatea de cercetare si care inca mai au un dram de demnitate incat sa nu se lase batjocoriti: sa ne unim randurile in vederea unor actiuni de protest pentru incetarea acestor practici injositoare prin care ajungem sa fim tratati ca vitele atunci cand ne deplasam in interesul activitatii pe care o desfasuram!

Trebuie ca statul roman sa inteleaga odata ca totul are o limita si nu putem indura orice fel de degradare a statutului nostru! Este suficient ca statul ne saboteaza activitatea, care se afla lipsita nu numai de conditii optime, dar de multe ori chiar si de cele minimale. Nu putem tolera si un atentat la demnitatea persoanei noastre!

Daca se va dovedi ca din nou nimeni sau prea putini vor fi alaturi de mine, asa cum s-a dovedit in cazul luptei impotriva abuzului secretului medical, voi incepe si aceasta lupta de unul singur, prin depunerea la Academie si la alte institutii a unui protest in care voi specifica renuntarea la orice deplasare in interes de serviciu pe rutele afectate de practicile mentionate, pana cand aceste practici degradante nu vor inceta. Cei ce nu sunt alaturi de mine si sunt de acord sa mearga la straini in orice conditii, numai straini sa fie, n-au decat sa suporte consecintele tratamentului „porcin” pe care elitele il administreaza turmei!

Confruntarea dintre demnitatea de om si mojicia de stat se indreapta spre radicalizare. De aceea, spre deosebire de alte dati, rog acum pe cei ce sunt alaturi de mine sa-mi raspunda in mod explicit.

Prof. Dr. Dan Tudor Vuza
www.imar.ro/~dvuza

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: