Fotografii faimoase…

Imi plac fotografiile…Eu am ramas la stadiul de poze…Dupa cum am mai scris aici,pe blog, e o mare diferenta intre poze si fotografii….Revin cu citeva fotografii care vor ramine peste ani , adevarate obiecte de arta…Le-am cules de pe net… pur si simplu.

Pe 11 iunie 1963 un calugar budist, Thich Quang, si-a dat foc in mijlocul unei intersectii din Saigon incercind astfel sa atraga atentia asupra tratamentului la care erau supusi calugarii budisti. Malcome Browne, fotograful, a fost anuntat cu o zi inainte ca evenimentul se va intimpla. Interesant, in timpul “executiei”, calugarul a ramas in pozitia lotus fara sa scoata niciun sunet, fara sa faca niciun gest in timp ce ardea, ghidat de uluitoarea disciplina budista. Fotografia e faimoasa in intreaga lume, de atunci, din ‘63….

In timpul razboiului din Vietnam o echipa de stiri de la NBC a auzit focuri de arma in oras. Au mers dupa sunet si pe o strada au intilnit citiva militari care insoteau un civil. Crezind ca civilul va fi interogat jurnalistii au scos aparatele foto. Insa au prins pe viu o executie. S-a dovedit ca de fapt, cel executat era un ofiter Viet Cong responsabil la rindu-i de asasinarea unei intregi familii. Poza stirneste si azi reactii…Moartea unui om…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: