Sexul în timpul sarcinii. Ești pro sau contra?

Este foarte important ca partenerul să înțeleagă schimbările hormonale prin care trece viitoarea mămică

Este foarte important ca partenerul să înțeleagă schimbările hormonale prin care trece viitoarea mămică

Multă lume ridica din sprânceană când vine vorba de acest subiect. N-ar trebui, din moment ce, în cele mai multe cazuri, actul sexual stă la baza sarcinii.

Practicile sexuale în timpul unei sarcini depind în mare mare de următoarele lucruri:

-concepțiile tale anterioare despre sex;
-concepțiile anterioare despre sex ale partenerului;
-aspectele fizice ale sarcinii;
-aspectele emoționale ale sarcinii.

Puțini știu că sexul în timpul sarcinii poate fi mult mai plăcut, chiar dacă are loc mai rar. Motivele sunt diverse: lubrifierea vaginală abundentă și lipsa grijii pentru contracepție. În cazul în care ați v-ați chinuit o vreme până să rămâi însărcinată, acum puteți să faceți sex doar pentru plăcerea voastră, fără să vă mai stresați în legătură cu fecundarea ovulului.

Pe de altă parte, există motive din cauza cărora sexul poate fi stresant: teama de a nu răni copilul, grețurile constante, oboseala, etc. Nu numai corpul tău suferă modificări, ci și concepțiile tale de până atunci asupra vieții sexuale. Multe femei se simt corpolente și neatractive, însă au surpriza să constate că partenerii lor de viață le consideră foarte sexy în această perioadă. Așadar, tu și iubitul tău trebuie să aveți o discuție referitoare la acest subiect. Explică-i celuilalt ce anume stă la baza respingerii fizice și ce anume ar putea face el pentru a te încuraja să-ți exprimi sexualitatea. Poate o baie relaxantă, o cină romantică, un masaj sau chiar o masturbare reciprocă!

Fluctuațiile hormonale joacă și ele un rol foarte important în deciziile tale de a face sex, la fel și stadiul sarcinii. În primul trimestru, multe femei sunt prea obosite sau au grețuri și își pierd interesul pentru actele erotice, în timp ce în al doilea trimestru ele au un libido crescut. În cel de-al treilea trimestru, dorința sexuală poate varia de la caz la caz.

Poziții în timpul sarcinii

Creativitatea este cuvântul cheie atunci când vorbim despre pozițiile sexuale în timpul sarcinii. Puteți încerca tot felul de variante în care vă simțiți confortabili, așa că nu vă temeți să experimentați. Printre cele mai comode sunt:

-femeia deasupra;

-poziția lingură (în timp ce stau întinși pe pat, într-o parte, bărbatul o ține pe femeie în brațe și o penetrează pe la spate);

-poziția „capră”;

-într-o parte, cu genunchii femeii ridicați;

-pe marginea patului.

Ce spun bărbații despre sexul în timpul sarcinii? Majoritatea nu se stresează, singura schimbare majoră pentru ei fiind alegerea cu grijă a pozițiilor cât mai comode și plăcute pentru viitoarea mămică.

Când nu este recomandat să faci sex?

-atunci când medicul îți interzice;
-atunci când te-ai confruntat cu nașteri premature;
-când ai placentă previa (când o parte din placentă acoperă cervixul)
-când ți s-a rupt apa;
-când sângerezi;
-când tu sau partenerul aveți o boală cu transmitere sexuală.

Tu faci sex în timpul sarcinii? Care crezi că sunt beneficiile și dezavantajele actelor erotice în această perioadă a vieții tale? Recomanzi vreo poziție anume pentru a minimaliza riscurile?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: