Inventatorii vibratorului ecologic vor să contribuie la salvarea planetei

Vibratorul funcţionează prin intermediul unei mici manivele ascunse la bază

Vibratorul funcţionează prin intermediul unei mici manivele ascunse la bază

În timp ce summitul de la Copenhaga caută un compromis pentru a salva planeta de încălzirea climatică, o mică societate irlandeză a decis să-şi aducă propria contribuţie cu ceea ce ea prezintă ca fiind primul „vibrator ecologic”, care funcţionează fără baterii, relatează AFP.

Industria mondială a jucăriilor sexuale, care aduce peste 10 miliarde de euro pe an, potrivit estimărilor, consumă un munte de baterii, dintre care cea mai mare parte sunt nereciclabile.

Chris şi Janice O’Connor, fondatorii societăţii Camden Enterprises, cred că au găsit o soluţie mai „verde”: Îngerul terestru. Este un vibrator care funcţionează graţie unui mecanism pus în funcţiune prin intermediul unei mici manivele extensibile ascunse la baza obiectului.

„Este suficient să o desfaci şi să o acţionezi întorcând aşa”, explică dna. O’Connor. „După patru minute, aţi produs suficientă energie pentru a obţine 30 de minute de vibraţii maxime”, adaugă ea.

„Îngerul terestru”, din care 1.000 de exemplare s-au produs deja începând din aprilie, este conceput în întregime din materiale reciclabile. Soţii O’Connor speră că vibratorul va permite amatorilor genului să aibă parte de bucuriile unei jucării sexuale contribuind în acelaşi timp la salvarea mediului.

„Vrem să schimbăm modul în care oamenii percep aceste jucării pentru adulţi şi, în general, întreg sectorul divertismentului pentru adulţi”, au explicat ei. „Am vrut să creăm o jucărie sexuală respectând mediul, ceea ce este pe placul tuturor consumatorilor”, au mai spus soţii O’Connor.

„Fiecare sector industrial are obligaţia de a face tot posibilul pentru a reduce efectele schimbării climatice şi odată cu această nouă tehnologie sperăm că ne vor urma şi alţii şi vor încerca alte modalităţi de a-şi concepe produsele”, au adăugat inventatorii vibratorului ecologic.

Chris O’Connor, care a conceput tehnologia ce permite sistemului să-şi conserve energia, crede că ea se va putea aplica şi altor mici aparate motorizate, cum ar fi periuţele electrice.

În pudica şi foarte catolica Irlandă, fabricarea unui astfel de obiect ar fi fost imposibilă. Prin urmare, este produs de o societate engleză şi fabricat în China. „Foarte sincer, de ce n-ar vrea Dumnezeu ceva ce este ecologic şi care nu face rău mediului?”, se întreabă Chris.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: