Curiozităţi sexuale, demonstrate ştiinţific în 2009

Coitus interruptus funcţionează la fel de bine ca prezervativul

Coitus interruptus funcţionează la fel de bine ca prezervativul

De-a lungul timpului, numeroase dintre curiozităţile sau ciudaţeniilor noastre sexuale au fost confirmate de ştiinţă. Odată cu finalul anului 2009, LiveScience trece în revistă opt din cele mai intrigante noutăţi ştiinţifice despre sex.

Sexul miroase. Un bărbat transpiră diferit faţă de o femeie când este excitat sexual, iar femeile pot face diferenţa între mirosul sudorii datorate excitaţiei şi cel cauzat de alte activităţi, relatează un studiu din Jurnalul de Neuroştiinţă (The Journal of Neuroscience).

Coitus interruptus funcţionează, cel puţin, în majoritatea cazurilor. Într-o lucrare publicată în ediţia din iunie a revistei de specialitate „Conception magazine”, cercetătorii au demonstrat că retragerea penisului înainte de ejaculare este „aproape la fel de eficientă precum prezervativul”, ca metodă de prevenţie a sarcinii. Rata de eşec a metodei coitus interruptus este de 18%, în timp ce prezervativul este ineficient în 17% din cazuri.

Şi copiii fac sex. Un studiu al Universităţii americane de stat din Iowa arată că 25% din copiii cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, care aparţin unei familii cu venituri reduse, fac sex. Vârsta medie a primului contact sexual este de 12 ani şi câteva luni.

Află cum influenţează sexul cancerul de prostată pe adevărul.it.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: