Adio frigiditate! Plăcerea sexuală, declanşată cu ajutorul unui cip

În viitor, plăcearea sexuală va fi mai uşor de indus

În viitor, plăcearea sexuală va fi mai uşor de indus

Oamenii de ştiinţă lucrează din greu la un dispozitiv mai puţin obişnuit. Este vorba despre un implant electronic de mici dimensiuni, menit să stimuleze centrii plăcerii alimentare şi sexuale din creier, notează „The Daily Telegraph”.

Cipul le-ar putea fi de folos persoanelor care suferă de anhedonie, adică de incapacitatea de a resimţi plăcerea în situaţii normale.

Profesorul Morten Kringelbach de la departamentul de psihiatrie al Universităţii Oxford a descoperit că aceste persoane ar putea fi ajutate dacă li s-ar stimula cortexul orbitofrontal. Există deja dovezi că un astfel de cip poate funcţiona fără probleme.

„În urmă cu câţiva ani, un om de ştiinţă a implantat un astfel de dispozitiv în creierul unei femei care avea libidoul foarte scăzut. S-a transformat într-o femeie foarte activă din punct de vedere sexual, dar, deoarece nu se putea obişnui cu această schimbare bruscă, i-a fost îndepărtat cipul”, a declarat Tipu Aziz, neurochirurg. Acesta a subliniat însă că metoda este invazivă.

Totuşi, experţii se aşteaptă ca în aproximativ 10 ani să fie puse la punct metode mai simple şi mai sigure de a introduce un astfel de dispozitiv în creier, dar şi de a-l porni şi de a-l opri ulterior fără a se recurge la o intervenţie la nivelul cortexului.

„Peste 10 ani, gama de terapii va fi pur şi simplu uimitoare. Acum, nu cunoaştem nici măcar jumătate dintre posibilităţile pe care le vom avea”, a mai spus Tipu Aziz.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: