ROMÂNII NOŞTRI “CREŞTINI DE 2000 DE ANI” AU PETRECUT ANUL NOU CU PIRANDE, MANELIŞTI ŞI DANSATOARE DIN BURIC

Mulţi sunt cei care s-au arătat foarte indignaţi din pricina programului de foarte proastă calitate pe care cele mai importante televiziuni ale ţării l-au avut în noaptea de Revelion, însă şi mai mulţi au fost cei foarte fericiţi că au avut ocazia să pocnească din degete atunci când Salam, Minune, Vijelie şi alte calamităţi naturale le-au spus “La mulţi ani!”
Revelioanelor de altădată le-au luat locul Paranghelioanele în care Guţă a jucat rolul lui Julieta iar Adi Minune a jucat rolul lui Romeo. În aceste Paranghelioane, pentru numai 30 de arginţi, actori consacraţi ai scenei româneşti, s-au transformat în circari şi au acceptat să pocească limba română învăţată în mulţi ani de şcoală pentru a se integra cât mai bine în “peisaj”. La PRO TV s-a dat lupta pentru supremaţia în distracţie între State şi Flacăra, pirandele din Aniela şi “hăuriţii” de top ai “Micului Paris”, iar la Antena 1, Dan Negru răcnea ca din gură de şarpe când Monica Columbeanu dădea din şolduri pe muzica lui Vijelie.

Goana după audienţa din noaptea de Revelion a atins proporţii înfiorătoare. Televiziunile nu mai au scrupule, bun-simţ, tradiţii, artişti. În vremuri de criză, când lupta pentru supravieţuire este acerbă, totul se rezumă la a aduce piranda să-şi fluture fustele multicolore pe ritmurile celor mai vestiţi şi mai coloraţi manelişti din patria noastră, la a-i pune pe cei care s-ar vinde oricum pe oricât în situaţii dintre cele mai penibile şi la a investi mult prea mulţi bani în indivizi îmbrăcaţi în aur şi paiete care SUB NICIO FORMĂ NU REPREZINTĂ ROMÂNIA !
Pun pariu că un străin care a zăbovit în noaptea de Revelion timp de câteva minute pe vreunul dintre posturile româneşti, şi-a imaginat imediat că a nimerit de fapt pe undele unei televiziuni din Bangladesh sau Istanbul. Nimic din ceea ce s-a petrecut cu sau fără voia noastră la televizor în ultima noapte a anului 2009 nu a arătat/simţit/auzit româneşte. Artiştilor de altădată le-au luat locul splendori blonde, bine bronzate, acoperite în zonele esenţiale de minijupe şi sutiene paietate, care au luat cursuri la seral de dansuri din buric. Zgomot, mult zgomot, urlete, manelăreală ieftină, haine sclipicioase, ritmuri străine, versuri deocheate, artişti care şi-au ignorat statutul şi pentru un ban în plus s-au transformat în circari. Actori adevăraţi cărora li s-au dat roluri penibile şi, drept urmare, au fost nevoiţi să-şi pocească limba învăţată în mulţi ani de şcoală pentru a se integra aşa cum trebuie în peisaj. Asta am văzut la televizor în noaptea de Revelion. “Tradiţia” se păstrează de câţiva ani buni, însă, MAI RĂU CA ANUL ACESTA PARCĂ N-A FOST NICIODATĂ !
De ceva timp încoace, mogulii au identificat ingredientele minune în reţeta succesului televizionistic: intoxicare cu manele şi porţi larg deschise pentru limuzinele “hăurite” ale cântăcioşilor de gen. Care mai “minunaţi”, care mai “salamişti”, care mai mici (de înălţime), care mai mari (în circumferinţa bustului), mai blonzi sau mai bruneţi, toată floarea cea bine plătită a maneliştilor autohtoni a făcut show în noaptea de 31 decembrie 2009.

STATEVILIONUL ŞI FLACAVILIONUL, MAI TARI DECÂT PARANGHELIONUL

Pro TV-ul şi Antena 1 sau, cum zicea un invidios, Prrom TV şi Hantena 1 şi-au disputat trofeul audienţelor în ultima noapte a lui 2009 şi pentru asta au scos artileria grea, care a ţintit direct neuronii ghinioniştilor aflaţi în fata “temanelizorului”.
Pe postul TV al lui Sârbu a rulat “Revelionul fără număr” gândit sub forma unei dispute pentru supremaţie între State şi Flacăra, nevasta lui ambiţioasă, ambele personaje-cheie din telenovela deja celebră prin cercurile piranderiei din “Micul Paris”, “State de România”. Astfel, petrecerea Pro TV-ului dată în cinstea Anului Nou s-a împărţit în Statevilion şi Flacavilion şi, o noapte întreagă, peste trei milioane de români au fost martorii manelăriei din Pache Protopopescu, au râs la glumele lui Cabral şi Pavel Bartoş, au cântat şi au dansat pe ritmurile lui Adi Minune, Jean de la Craiova şi Vali Vijelie.
Postul TV al lui Voiculescu ne-a prezentat un spectacol grotesc cu Nicolae Guţă pe post de Julieta şi Adi Minune în rolul lui Romeo, un Dan Negru care a răcnit din toţi plămânii şi un cuplu care altădată făcea furori, format din matusalemicii Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru. Vijelie a fost şi la filmările Antenei 1, însă aici a întruchipat un zeu din Epoca de Piatră căruia i se închinau Monica Columbeanu, Maria Cârneci, Niculina Stoican pe post de Albă-ca-Zăpada sau Jean Paleru şi Marguerita Clejanilor. Pregătită ca la carte, Columbeanca a învăţat şi câteva manele de referinţă din cultura românească, iar mai apoi a dat din şolduri la Kanal D, în timp ce Salam îşi dădea licenţa în cântări live însoţite de bine cunoscutul ecou. Judecând după audienţele înregistrate, “Revelionul fără număr” a bătut “Paranghelionul”, deşi Divertişii în reluare la Antena 1 au cucerit mai mulţi telespectatori decât Divertişii strămutaţi cu normă întreagă la Pro TV. Desigur, replica celui care se simte atacat ar fi: “Nu obligă nimeni pe nimeni să se uite! Există oricând o alternativă!”, însă poate atunci n-ar mai trebui să ne simţim jigniţi când englezii de la Top Gear ne cataloghează drept “un popor de ţigani”. La urma urmei, străinii care vizitează România, nu se uită la Discovery sau la Cartoon Network pentru a afla câte ceva despre România, ci se uită pe principalele posturi româneşti, iar apoi nu fac altceva decât să ne pună oglinda în faţă.

HAI, LA MULŢI ANI, HAOLES BAOLES !

SURSA DE UNDE AM PRELUAT INTEGRAL ACEST ARTICOL SE AFLĂ AICI (GARDIANUL)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: