terapiile energetice

terapiile energetice

http://www.prolex.ro/revista/index.php?cat=art…

terapia energetica nu reprezinta ceva nou, nou este doar modul nostru de a o intelege si de a o aplica.
terapiile energetice implica proceduri si protocoale care se adreseaza, in special, aspectelor energetice fundamentale ale problemei prin testarea manuala a muschilor, verificarea energiei si procedee ca, de exemplu, cand il punem pe pacient sa stimuleze meridianele de acupunctura si chakrele (prin tinere, frecare, bataie usoara) in timp ce sta intr-o pozitie anume sau face anumite miscari, folosirea unor afirmatii si concentrarea pe relatia dintre bioenergie, constiinta, gandire, intentie si spiritualitate.
terapia energetica nu reprezinta ceva nou, nou este doar modul nostru de a o intelege si de a o aplica.
Fiinta Umana este o fiinta puternica, energetica (minte, corp si spirit) care este guvernata de un sistem de energii subtile. Este adevarat cand spunem ca, peste timp, o acumulare de emotii negative poate duce la blocari, care redirectioneaza energia datatoare de viata departe de portiuni ale corpului – cauzand o functionare defectuoasa.
Durerea fizica si boala reprezinta modul corpului de a-ti spune ca o zona sau o problema emotionala are nevoie de atentie – daca probleme grave sunt lasate netratate, pot avea ca efecte boli serioase sau nefunctionarea corecta a intregului organism. Daca simptomul este usurat si corpul se vindeca, dar blocajul nu este indepartat, pot aparea din nou simptome similare, in acelasi loc sau chiar intr-o zonǎ invecinatǎ, astfel, devenind simptome cronice care reapar sau, pur si simplu, par ca nu dispar niciodata.
Hipocrate spunea ca, impreuna, corpul si mintea sunt o unitate, si afectandu-l pe unul il afectezi si pe celalalt.
Medicina moderna a adoptat un alt punct de vedere, acela de a izola cauza si de a prescrie un remediu specific care reprezinta solutia. Foarte interesant, desi Pasteur sustinea cu putere efectul microbului in medicina, ultimele sale cuvinte inainte de a muri au fost: „microbul nu este nimic, terenul este totul”.
„Gandirea unei persoane este in relatie cu corpul, la fel ca relatia dintre un film si imaginea proiectata pe ecran”.
Intr-adevar, energiile subtile care circula prin corp au fost ignorate (pana de curand) de oamenii de stiinta occidentali.
totusi, acum s-a ajuns la concluzia ca durerile si imbolnavirile pe care le avem sunt legate de forma gandului si de emotii care sunt puterea si imboldul universului. Radacina multor afectiuni se afla atat de adanc in eteric sau alte corpuri incat credinta ca, respectiv corpul este o masina, este limitata si contradictorie procesului de vindecare.
Orice vindecare este un transfer de energie. Aceasta energie este transferata sub forma gandurilor, atingerii, intentiei, atentiei, scopului, dorintei si vointei. Orice vindecare ca si psihoterapia energetica este transferul si schimbarea energiei.
Vindecatorul este imboldul si catalizatorul procesului de vindecare. Orice vindecare a sinelui este facuta de sine prin procesul constient sau inconstient de a crea un mediu unde catalizatorul exista. Intentia este un fapt energetic ca si atentia. Atentia determina limita concentrarii noastre. Intentia ne dirijeaza energia pentru a afecta o schimbare in aria de atentie. In matematica, acest lucru este numit vector (o cantitate care are marime si directie). In concluzie, intentia noastra este folosita pentru a schimba atentia noastra sau a altcuiva de la un punct energetic la altul.
Psihoterapia spirituala pune accentul pe faptul ca suntem fiinte umane si, in acelasi timp, spirituale, interconectate holistic prin intermediul corpului, mintii si spiritului.
transformarile si vindecarea au loc atunci cand ne adresam atat laturii intunecate, cat si laturii luminoase. Accentul este pus foarte puternic pe vindecarea emotionala si pe munca de experientare si sunt folosite concepte din psihoterapia transpersonala si transformativa, pe lucrul asupra copilului interior, relatii interpersonale si terapie de grup.
Se folosesc, de asemenea, tehnici terapeutice cum ar fi lucrul cu chakrele, cu sunetul si intuitia medicala, ca mijloace aditionale in procesul transformarii interioare. Sunt incluse si valorile spirituale, cum ar fi dragoste, respect, compasiune, empatie, incredere, sprijin, integritate, liniste, pasiune, creativitate, transformare, iertare, recunostinta, armonie si frumusete.
Starile de constiinta alterata, ca cele obtinute prin intermediul meditatiei, concentrarii, ritualurilor, bioenergiei, rugaciunii si muzicii, sunt utilizate datorita puterii lor de a adanci munca interioara si de a promova cresterea spirituala.
Rezultatele unei asemenea imbinari de tehnici si metode ofera individului posibilitatea de a se vindeca la un nivel mult mai profund si mai adanc.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: