Tineri batrani…Fii diferit!!!

“Mort de batranete”. Asa scria pe biletelul lasat in urma de tanarul de 21 de ani…Un tanar rispit fara frau in toate pornirile, pana cand sufletul i-a devenit un puzzle pe care nu a mai reusit sa il reconstruiasca. Erau prea multe piese, prea disparate, si el nu avea suficient timp sa caute logica. Nici nu mai putea.

Ajungi la un moment dat cand “timpul nu mai are rabdare” cu tine, cu atat mai mult cu cat e vorba de un timp trait in suflet si platit scump, tot in suflet. Singura moneda de schimba pe care o accepta natura noastra. Lumea e plina de tineri imbatraniti mult prea devreme, nascuti in filosofia necugetatorilor , si pierduti inainte sa apuce sa inteleleaga, sa gandeasca un sens. Imaginea primeaza asupra cuvantului, si instinctul asupra sentimentului; “daca iti place, fa-o”, este filosofia ultimului veac.

Sexul a devenit “simbolul”. Peste tot se face apel la el, de la reclame, la arta. Si cu toate acestea generatia aceasta nu stie mai multe, ci este si mai dezorientata, si mai frustrata sexual decat oricand. In special tinerii: “vreau sa ma distrez”, au fost ultimele cuvinte pe care le-am auzit azi de la un adolescent. Nu te distrezi, mori. Mori inainte sa stii ce se intampla, si n-o sa intelegi asta decat atunci cand o sa te trezesti intr-o diminiata cu un gust de “beton”, de asflat mental. N-o sa mai simti vre-un altul, si s-ar putea sa nu mai poti rezolva puzzle-ul tau; piese lipsa, sau un timp fara rabdare, care loveste atunci cand si unde esti mai vulnerabil

MERITA???

Disciplineaza-ti dorintele. Canalizate corect, ele sunt un dar. Un “primum movens” care poate face din tine un invingator, o invingatoare. Fii diferit. Nu te lasa contaminat de o mentalitate pervertita, care iti cere tot, si te lasa la urma cu cenusa in maini, si fara un sens in viata. Miza e prea mare, si rasplata celor care au curajul sa mearga in sens invers e pe masura. A lua cu ambele maini fara discernamant nu e elixirul vesnicei tinereti, ci e o nebunie, un drog, a carui dependenta o sa te duca unde nu stii acum, o prapastie fara fund cu pereti abrupti.

Ai curajul sa fii diferit. Ai curajul sa fii altel. Ai curajul sa fii inocent. Si Dumnezeu iti va fi cununa vietii, si adevaratul elixir al iubirii si implinirii dupa care tanjesti.

Dumnezeu sa te binecuvinteze!

http://www.torentcrestin.net

“Deci pacatul sa nu mai domneasca in trupul vostru muritor, si sa nu mai ascultati de poftele lui.
Sa nu mai dati stapanire pacatului madularele voastre, ca niste unelte ale nelegiuri; ci dati-va pe voi insiva lui Dumnezeu, ca vii, din morti cum erati; si dati lui Dumnezeu madularele voastre ca pe niste unelte ale neprihanirii.”

[Romani 6:12,13]

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: