Mănăştur Mon Amour (XIX). Baie de sânge cu Elodia


Mircea Radu, care nu are nimic cu Departamentul nostru de Cultură, intră în Caravana lui „Din Dragoste”. Maşina porneşte şi Mircea lasă o dungă albă pe o măsuţă, o îndreaptă cu o hârtie de 100 de roni. Trage pe nas, se scarpină la coaie şi zâmbeşte.

Ski închide uşa, iese în faţa blocului. Tastează pe telefon numărul 0740814257.

– Alo, Elodia?

E dimineaţă. Mă duc în pijamale să caut cafea, în timp ce toată lumea e îmbrăcată frumos, ca la nuntă. Femeile se coafează, la trei metri, Schi, doarme dus, cu capul învelit în plapumă. Copiii îl trag de picioare, i se fac poze. Îmi iau cafeaua şi ies la balcon.

Mircea îşi drege glasul, coboară din caravană în Braşov, în faţa unui bloc. Tolea şi Cioacă fac un grătar.

Mircea Radu: Doamnelor şi domnilor, ca de obicei, în emisiunea noastră suntem în faţa unui caz cutremurător de dragoste. De data aceasta este vorba despre poliţistul Cristian Cioacă. Cristi, despre ce este vorba? Cui vrei să-i faci o declaraţie de amor?

Cioacă, gânditor, îi întinde lui Tolea o sticlă de vin, Tolea stropeşte grătarul.

– Bună, Mircea… De câteva săptămâni nu mai pot dormi… Sunt trist şi viaţa nu mai are sens. Şi totul e din cauza că am pierdut pe cineva drag. Dacă nu se întoarce nu ştiu ce va fi cu viaţa mea…

– Cristi, pari un băiat inteligent, eşti sănătos şi frumos. Nu-ţi poţi găsi pe altcineva, mi se pare incredibil ce face din tine dragostea…

– Da, Mircea. Sufăr foarte tare pentru târfa de nevastă-mea. De când a dispărut nu-mi mai găsesc liniştea. Dacă nu apare, curva dracului, pot ajunge la pârnaie, aşa că, singura mea soluţie e s-o găsesc.

Mircea se scarpină la fund: Am înţeles. Cristi, imaginează-ţi că Elodia e în spatele camerei, adresează-i un mesaj, iar noi vom încerca s-o găsim şi să ţi-o aducem!

– Elodia, futu-ţi gura mă-tii, apari dracului odată, că dacă nu, te găsesc io, îţi rup gâtul cu mâinile mele şi te arunc în tomberon, paraşută împuţită ce eşti!

– Am văzut ce mesaj plin de dragoste i-a adresat Cristi soţiei sale. Doamnelor şi domnilor, să vedem dacă o vom găsi pe Elodia şi dacă ea se va lăsa sensibilizată de mesajul soţului ei.

Sunt în restaurantul La Lacuri. Tocmai au plecat băieţii de la Luna Amară, deşi Mihnea promisese că se va face praf la nuntă. Dar poate că era deja praf şi eu nu mi-am dat seama. Lângă mine e Un Cristian, Marius Ianuş şi iubitele lor. Un Cristian se apropie de mine: Hai, ne ajuţi, te rog să furăm mireasa? Noi am încercat de câteva ori, dar ea nu a vrut. Poate că vom reuşi cu tine…

– Nu, blea, nu mă bag, vrei ca Ski să vă taie capetele?

– Doamnelor şi domnilor, avem informaţii sigure conform cărora Elodia s-ar ascunde în acest cavou. Cristi, încearcă să-ţi chemi soţia iubită!

Cioacă face o faţă serioasă, priveşte mormântul, în timp ce se aude melodia Love Is All You Need de The Beatles:

– Elodia, ieşi, târfă!

Se apropie Ianuş de mine:

– Auzi… Dacă nu putem să furăm mireasa, ce zici să-l furăm pe Ski?

– Moarte sigură…

– Hm… Hai să te furăm pe tine atunci?

– Şi ce-i cerem?

– Pe Elodia sau un whisky!

Ski închide telefonul.

– Iar fumezi, hai mai bine să faci nişte muşchi şi ceva util. Ia un hârleţ.

Ieşim din bloc, chiar în momentul în care Cioacă şi Tolea îşi lasă alţi vecini la grătar, ei îndepărtându-se spre Tâmpa

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: